Kauppakamariaamu: Verotarkastus ja siihen valmistautuminen

Kauppakamariaamu: Verotarkastus ja siihen valmistautuminen

Perjantaina 5.11.2021, klo 8.00 – 8.50, Teams-kokous

Verotarkastus saattaa vaatia suurenkin ajankäytön sen kohteeksi joutuneelta yhtiöltä. Verotarkastus saattaa myös johtaa ylimääräisiin ja joskus yllättäviinkin veroseuraamuksiin. Aamukahvitilaisuudessa käydään läpi, kuinka verotarkastuksen kuluessa kannattaa antaa vastauksia verotarkastajien esittämiin kysymyksiin ja miten kirjalliseen verotarkastuskertomukseen annetaan vastine. Lisäksi käydään läpi muutoksenhakukeinoja tilanteessa, jossa verotarkastuskertomuksen pohjalta yhtiöön ja sen osakkaisiin on kohdennettu verotustoimenpiteitä.

Ohjelma:

  • 8.00 linjat auki ja tilaisuuden avaus

  • 8.05 Verotarkastukseen valmistautuminen
    asianajaja Jussi Aranne, Eversheds Asianajotoimisto Oy

    Tarkastuskertomukseen vastaaminen ja muutoksenhaku
    asianajaja Torsti Lakari, Eversheds Asianajotoimisto Oy

  • 8.50 tilaisuus päättyy

Jussi Aranne

Jussi on vero-oikeuteen erikoistunut asianajaja. Jussi on ollut mukana kymmenissä veroriidoissa sekä avustanut yhtiöitä ja niiden omistajia verotarkastusten yhteydessä muun muassa verotarkastuskertomuksiin vastaamisessa sekä verotusta koskevassa muutoksenhaussa eri oikeusasteissa. Jussi on ollut mukana lukuisten yhtiöiden omistajanvaihdoksissa sekä suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia rakennejärjestelyjä.

Torsti Lakari

Torsti on erityisesti verotukseen ja yhtiöoikeuteen erikoistunut asianajaja ja hän vetää Evershedsin veroryhmää. Torstilla on erityistä kokemusta perheyritysten ja muiden pk-sektorin yritysten avustamisesta verotukseen ja perhevarallisuussuunnitteluun liittyvissä järjestelyissä.

Torsti on ollut mukana lukuisten yritysten omistajanvaihdoksissa sekä suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia rakennejärjestelyitä. Juridisen ja kaupallisen koulutuksen sekä työssä kertyneen kokemuksen myötä hänen osaamisensa on suureksi hyödyksi selvitettäessä erilaisiin yritystoiminnan ja perhevarallisuuden järjestelyihin liittyviä verotuksellisia ja muita riskejä ja mahdollisuuksia. Häneltä on ilmestynyt teoksia liittyen mm. yritysten sukupolvenvaihdoksiin sekä säätiöiden verotukseen.

Torsti on ollut mukana kymmenissä veroriidoissa ja on avustanut yhtiöitä ja niiden osakkeenomistajia esimerkiksi verotarkastuskertomuksiin vastaamisessa ja verotusta koskevassa muutoksenhaussa eri oikeusasteissa.

Tapahtuma on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa osallistumislinkin tapahtumaa edeltävänä päivänä ja uudelleen vielä tapahtumapäivän aamuna.


Kauppakamariaamiaisen tarjoaa Eversheds Asianajotoimisto Oy

Scroll to Top