Ulkomaankaupan asiakirjat

Eräät maat vaativat ulkomaankaupan asiakirjojen laillistamisen ja/tai vahvistamisen. Asiakirjan laillistaminen tarkoittaa kyseisen maan konsulaatin tai muun diplomaattisen edustuston suorittamaa toimenpidettä, vahvistaminen puolestaan kauppakamarin suorittamaa toimenpidettä. Kauppakamarin asema erilaisten asiakirjojen myöntäjänä ja vahvistajana on tunnustettu.

Kauppakamari myöntää Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksiaATA Carnet -tulliasiakirjoja ja CPD/China-Taiwan Carnet’ieta sekä vahvistaa kauppalaskut ja antaa suosituksia vientiyrityksille, Full Confidence -todistuksia sekä muita erityistodistuksi.

  • Asiakirjojen vahvistuksella kauppakamari todentaa tietyn asiakirjan sisällön ja olemassaolon vahvistushetkellä.
  • Asiakirjoissa esiintyvistä tiedoista on aina esitettävä sellaiset selvitykset, että kauppakamari voi vakuuttua tietojen oikeellisuudesta.
  • Yleisimpiä kauppakamarissa vahvistettavia ja ulkomaankaupan asiakirjoja ovat kauppalaskut, pakkausluettelot, erilaiset todistukset jne.

Vientiasiakirjat.fi – sähköinen asiointipalvelu ulkomaankaupan asiakirjoille

Vahvistettavat ulkomaankaupan asiakirjat lähetetään palvelun kautta kauppakamarille, missä ne leimataan sähköisesti ja lähetetään palvelun kautta takaisin asiakkaalle. Alkuperätodistukset ja muut vahvistettavat dokumentit voi tulostaa itse leimattuina. Palvelu nopeuttaa asiakirjojen käsittelyä – ulkomaankaupan asiakirjoja ei tarvitse lähettää postissa tai leimauttaa kauppakamarissa.

Vientiasiakirjapalvelu toimii osoitteessa vientiasiakirjat.fi. Palvelu vaatii rekisteröitymisen.

Ulkomaankaupan asiakirjojen käsinleimaaminen kauppakamarissa

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä vientiasiakirjat -palvelua, voi ulkomaankaupan asiakirjat tulla leimauttamaan Tampereen kauppakamarin toimistossa. Kauppalaskun luotettavuuden takaamiseksi pitää kauppalaskun siinä kappaleessa, joka jätetään kauppakamariin arkistoitavaksi, olla myyjän sitova allekirjoitus. Myös muista vahvistettavista asiakirjoista täytyy jäädä allekirjoitettu kopio kauppakamariin.

Lisätietoja:
Tampereen kauppakamari, Kalevantie 2 D, 5.krs, 33100 Tampere
puh./tel (03) 230 0555

asiakirjat(at)tampereenkauppakamari.fi

Scroll to Top